Värna om hälsan

Lyssnar för tillfället på radio, där dom just nu tar upp faran med paracetamol.
Hur informationen om förgiftning pga. överdosering samt beroende av de vanligaste värktabletterna är så svår att få ut till allmänheten.
Anledningen till att en överdosering med förgiftning som följd är svår att spåra och därmed också svår att hävda beror på att överdoseringen inte ger symtom förrän kroppen gjort sig av med ämnet och skador, i vissa fall livshotande är ett faktum först efter en tid då en större mängd paracetamol intagits. (I bland, till och med dödlig utgång) Man kan då  alltså inte längre spåra ämnet i kroppen utan bara se symtomet.
Unga flickor löper tydligen en större risk att bli beroende då de oftare och mer regelbundet tar värktabletter, något som känns helt naturligt för dom men som kan få allvarliga konsekvenser.
Nu gömmer vi alla värktabletter för våra unga som innehåller paracetamol, och dom ska bara ska intas vid starkt behov.

Kvällsnjutaren

njutare

Frön är ju som alla vet små och oansenliga. Det blir ju nästan löjligt att peta ner tio stycken i jorden, det förslår ju ingenting. Så där ett fyrtiotal känns ju mer rejält.
Några månader senare frodas nu fyrtio ståtliga plantor på ca. en meter och trängs i varsina tioliters hinkar runt om i vår trädgård.
Vi hade för en tid sedan en liten blyg gäst endast sju år gammal hos oss, men som blev något uppslukad och mindre blyg då hon kikade runt i min ganska överdrivna paprika/tomat odling. Den lilla flickan var en gedigen odlare men av ett mer avancerat slag då hon stolt kunde berätta att hon lyckats driva upp ett äppelträd, wow  vilken odlare, men jag kan ju å andra sidan vara glad att det inte blev fyrtio äppelträd av mina frön som skulle placeras ut i trädgården.

paprikor

Samuel har de senaste dagarna varit min syster med make trogen. Redan före klockan sju på mornarna har han undrat om han kan gå till Tomas och Kia för att jobba. Han frågade till och med om ”han kanske kan flytta dit i morgon eller?” Jag får väl höra vad dom säger om det.

tomaterJag jobbar stenhårt på att en målning ska bli färdig inom kort och förhoppningsvis, om inget oförutsett händer kommer jag kunna hålla marginalen för att också hinna med en inramning av den samt efter det ska den skickas till USA, jag skulle gärna också följa med, men jag nöjer mig väl med att låta målningen få äran att åka.

1 svar på ”Värna om hälsan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.