Vi njuter av sommaren, dofter och apparater!

Solen är brännande i dag, det är 27 grader i skuggan. Barnen springer ut och in, barfota och med bara shorts på sig som torkar lika snabbt som dom blir blöta igen av vattnet i spridaren. Frysen är till brädden fylld med glass, sorter efter allas önskemål. Det finns hur mycket som helst att ta sig för, jag älskar denna sommar……
Nä vars, det regnar även hos oss!
Men om alla samtidigt kunde önsketänka riktigt intensivt, så kanske vi kunde påverka vädret, vem vet. Men då finns det dessvärre dom som njuter av nuvarande väder också så den tanken funkar inte heller.
Jag har kört fast lite i den målning jag för närvarande håller på med så därför måste jag koppla ifrån alla sinnen med lite fjantigt önsketänkande.

spridaren

 

Vi hade dessutom stopp i avloppet, från i går tills i morse, men då kom välsignade Dittmer som den hjälte han är och befriade oss från framförallt denna stank. Ingen är så välkommen som en rörmokare när det krisar. Det måste vara världens mest tacksamma jobb.


Tänker på miljön och återanvändning 🙂

ekologiskt

Barnen håller upp ett fantastiskt humör  trots att de inte kan göra så mycket ute just nu ( fast det kanske är just därför, teknikens barn!!) Ibland kan jag nästan känna panik över hur ortroligt låsta de är vid sina apparater och hur mycket av deras liv som går förlorat pga det, eller är det inte så. Hur ska man veta och vad ska man i så fall göra åt det.
Jag äger inte ens en mobiltelefon, vilket stör många i min omgivning, men är absolut inte en snartänkt motståndare till tekniken heller.
Vi befinner oss i ett läge och med en framtid vi inte kan veta så mycket om. Det finns ingen direkt historia att återblicka och lära sig av. Vi kan omöjligt veta vart det drar med våra efterkommande. Men det är också en kunskapsbank som dom hämtar otroligt mycket ifrån. Så hur ska man då tänka och vad kan man erbjuda som alternativ.
Jag tror många föräldrar ger upp lite i försöket att hindra barnen och konstruerar istället ett försvar som kan låta på lite olika sätt. Det är nog därför, mer eller mindre påtvingade aktiviteter aldrig har varit större än vad det är just nu.
Det är ett sätt att få barnen att göra något annat ibland.


Det växer paprikor i vårat äppelträd 🙂

paprika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.