I ateljén

I och med att jag bytte ateljé till en storlek större så växte målningarna också.

Den stora oljemålningen nedan var en porträttbeställning jag fick där individerna, förutom en levande gepard, två papegojor och tre hundar också den berömda Italienska modeskaparen Roberto Cavalli tillsammans med hans vackra kvinna, modell från Sverige  –unikt och personligt familje-oljeporträtt.

Parallellt med det stora oljeporträttet hade jag andra arbeten på gång. Två fina små systrar som jag snabbt och intensivt fick lära känna under en lekfull fotostund med mycket bus i deras egna hemmiljö, lyckades därmed locka fram och se vaderas personlighet. Det är lika noggrant arbete med blyerts som med olja.

Se porträtten på sidan ”porträtt”


porträtt

Ytterligare ett beställningsarbete under samma tid var en  stor kolteckning på två syskon. Familjen och jag bestämde möte vid en stämningsfull och trollsk skog i närheten av familjens bostad. Där tog vi en lugn fotopromenad  medan kameran gick varm.

Du kan se förlaga på sidan fotografier.

kolmalning
Så här kan det se ut när det är som jag önskar och tycker det är optimalt dvs. fyra pågående arbeten samtidigt av helt skilda slag. Det är bra att kunna gå ifrån en målning och jobba på en annan för att sedan återvända och på ett nytt sätt betrakta arbetet.

 

atelje

En målning som ska bestå i hundra år eller mer bör fernissas. Det ger målningen också det djup och den lyster den hade innan färgen torkade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.