INTE OK!!!

Jag har svårt att vara bara positivt. Mörka stunder är ingen förskonad från.
Jag vill ta upp något jag tycker är viktigt och som pågår runt oss alla hela tiden.

Jag kan inte skydda mina barn från allt, hur gärna jag än vill.
Just nu tänker jag mest på tjejerna.

Varför ska tjejer stå ut med att bli antastade och tafsad på?
Jag blir helt vansinnig över vad flickor utsätts för, gång på gång, som om det vore en rättighet
Flickor/tjejer/kvinnor reagerar visserligen olika, vissa fnyser, slår slusken på fingrarna och går vidare. Medan andra får djupa sår och tunga tankar som blir svåra att leva med. Kanske beroende på hur känslig man är och vilken integritet man har. Men det står inte skrivet i pannan vilka som tycker det är ok. FÖR DET ÄR INTE OK!
Även då det inte ”går så långt” (för att inte använda det laddade ordet våldtäckt ) så räcker det med antydningar och påhopp.
”Tur att inget hände”!! Men något hände faktiskt!
Hon har blivit förnedrad äcklad sårad och väldigt rädd, så att livet faktiskt påverkats av det.
Finns det någon tjej som inte blivit utsatt någon gång. Om du svarar ; jo jag har aldrig! Då kanske du tillhör den som lyckats vifta bort händelsen, för jag undrar om inte alla varit med om detta någon gång, men att vi upplever situationer på olika sätt. Mina två flickor hanterar händelser väldigt olika.
Det är så slumpvis var sluskarna dyker upp och oftast är det vilt främmande, blottare tafsare och verbala sluskar. Man behöver inte vistas på en särskilt utsatt plats eller ha ett olämpligt umgänge eller vara på ett speciellt sätt. Det kan hända på stationen, tåget, torget bland andra människor, varsomhelst!
Det händer jämt och överallt, det är inte ok, INTE OK!!

Jag vet om alldeles för många tjejer/kvinnor som blivit sargade för livet då sluskar tagit sig friheter och som dessutom i nästa stund inte verkar ha en aning om vad dom gjort.
Detta kan man inte bara acceptera, men det görs till deras rättighet om man sluter det inom sig och håller tyst.
Ibland hörs att en anmälan gjorts, men om allt skulle anmälas skulle systemet förmodligen kollapsa och krascha av överbelastning.

Jag vill skydda mina barn från olyckor.
Min lilla pojk har hjälm på sig i pulkbacken och mina tjejer har larm i fickan!!!!

e-esvartvit

2 svar till “INTE OK!!!”

  1. Det är fruktansvärt och det verkar aldrig bli bättre. Jag hade hoppats att vi med våra feministiska partier skulle låta detta ligga väldigt högt upp på agendan, men, jag hör inget från FI och andra. Att ha könsneutrala toaletter är väl ändå inget särskilt stort att kämpa för! Det här är ju ett riktigt stort problem värt att kämpa för!!!

    • Håller med dig Lisbeth, ett riktigt stort problem som måste hamna högt på prioriteringslistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.