Bästa tjejer

e och eVarför i allsina da`r ska våra tjejer behöva bära överfallslarm och pepparspray?

Jag är som mamma till tjejer irriterad över att behöva vara på vakt för vad som kan hända dom.
Jag blev själv som fjortonåring överfallen av tre främmande gubbar, mitt på ljusa dagen i Motala. De smög sig tyst upp bakifrån och tog fast mig, tryckte in något i min mun så jag inte kunde skrika. Fegt!
Men adrenalinet hos mig strömmade till och jag lyckades att med hårda armbågar överraska och slå i från. Samtidigt dök min räddning upp, pappa! från långt håll såg han vad som hände och gav ifrån ett urgrundsvrål med en stämma som den predikant och sångare han var och jag vet inte vem som blev mest överumplad, jag eller gubbarna.
Vill helst inte tänka på vad som annars kunde ha hänt, männen var vuxna och jag ett barn!
De försvann i alla fall lika snabbt som de dök upp och inget mer hände, mer än att jag var chockad och tycker fortfarande inte om att gå ut själv.
Jag har aldrig varken då eller nu, rört mig i olämpliga eller oroligt sällskap och sammanhang, ändå sker detta, helt oprovocerat.
Hur vanligt förekommande är det inte då med överfall mot kvinnor och hur många kvinnor är mörkrädda, med all rätt och anledning.
Att jag inte berättat händelsen för någon, (annat än min familj, eftersom pappa alltså var vittne, annars kanske jag heller inget sagt till dom) för att det av någon anledning  är svårt att prata om chockartade händelser. Så det är ingen garanti att din flicka inte blivit utsatt för att hon inget säger.

Våra flickor är det finaste vi har, men dom är utrustade och beredd att försvara sig när de går utanför dörren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.