Inget barn är ett problem!

Jag träffade en driftig företagsledare i går. Med ett företag som växer och utvecklas på flera områden. Efter en stunds intensivt samtal om hans lika intensiva projekt säger han,
– Jag har alla bokstavskombinationer man kan ha!
och sen med en allvarligare ton,
-tänk bara om mina lärare hade förstått mig, jag kunde helt enkelt inte sitta still på lektionerna och kan fortfarande inte sitta still!
Han är barn från en tid då det ansågs vara ett stort problem att inte kunna sitta still vara tyst och ständigt ha fantasier och tankar någon annanstans, studsande hit och dit så att omgivningen inte riktigt kunde veta vart det skulle landa.
Jag önskar ber och hoppas att liknande barn i dag aldrig aldrig aldrig behöver höra att dom är ett problem, för det är just i den stunden dom blir det! 
Visst kan aktiva barn vara jobbiga som få, men inte ett problem!
Med goda förebilder och en kärleksfull stadig hand finns där ofta stora potentialer.

Jag kom just att tänka på en hund vi hade för några år sedan, en stor riktigt bångstyrig och barnslig Briardhund. Rasen är en bra brukshund vall/vakt och polishund från Frankrike.
Om den inte tas på rätt sätt blir det outhärdligt jobbigt för omgivningen, men med rätt hand en fantastisk hund, helt perfekt för sitt uppdrag.
Det hänger så mycket på omgivningen att förstå och hantera den med en trygg fast kärleksfull hand och goda förebilder.
Att jämföra barn med hundar….men det finns slående likheter.

Vår hund Sacke år 2008.
sacke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.