Idrott för alla

Har just sett en ny programserie som heter ”gympaläraren”.
Väldigt många barn och ungdomar rör på sig alldeles för lite och skolkar från idrottslektionerna.
Anledningen är skrämmande.
Många elever känner sig sämre än andra, jag skulle nästan kalla det gympamobbing men ofta utan medvetna mobbare. Men mobbningskänslan finns där. Även om inget av mina barn har haft svårt med idrottslektionerna så kunde Abraham som satt med och såg programmet känna en stor förståelse för hur svårt vissa kunde uppleva idrottslektionerna med alla tävlingsmoment och att bli exponerad inför hela klassen.
Känner man sig inte lika bra och ska stå där inför allas bedömning är det inte så svårt att förstå hur det kan känns för en tonåring som kanske redan har ett dåligt självförtroende.
Att få alla barn att röra på sig måste ju vara målet och inte att momenten och aktiviteterna alltid ska vara fullständigt seriösa.
Det var ett mycket bra program med kreativa och roliga idéer på hur man ska få alla barn att närvara på lektionerna och röra på sig, vilket är väl syftet med idrottslektionerna, inte bara tävling och uppvisning.
Abraham och jag rekommenderar verkligen detta pedagogiska och även roliga program till, självklart de som jobbar med unga men också för elever att se. Tv1 tisdagar kl.20.00. Tummen upp!

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.