Upplev Pippi Långstrump

När jag får höra en expert uttala sig i programmet ”helt sjukt” och förklaringen till en stor ökning av adhd diagnoser, skulle bero på större krav av individen i ett samhälle som begär så mycket att ett stort antal inte kan leva upp till de förväntningar som övriga antalet individer har, då går det rysningar genom hela min kropp! inget nytt visserligen men att höra det så i klartext!
I det verkliga livet finns riktiga Pippi långstrumpbarn, även Camilla Henemark gjorde liknelsen, pippi Långstrumpmänniska.
Det är ok att inte passa in! sa hon.
Det är helt ok. att vara ett Pippi Långstrumpbarn. Pippi tog ”jag vill-inte-bliva-stur piller” till skillnad mot dagens  ”du-måste-bliva-stor piller”. Jag vill inte påstå att medicin mot hämmande psykiatriska diagnoser inte ska skrivas ut, men det får inte endast bli ett anpassnings piller, då ska i så fall personen få avgöra hur anpassad hon måste bli för att må bra, inklusive biverkningar. Man får lära känna Pippi Långstrump och respektera henne och inte vara för mycket pruskiluskan.

image

2 svar till “Upplev Pippi Långstrump”

 1. Nu blev det mycket kommenterande från mig- kan inte låta bli!

  Åter igen det här med individer och acceptansen och respekten för varje enskild individ!
  Det här med bokstavsbarn är ytterligare ett! Var är respekten för individen? Skulle det finnas en respekt så skulle problemen inte vara så stora! Om det fanns en individuell respekt för alla så skulle man snart inse att den där ”mallen” passar någon! Det är ett genomsnitt!
  Alla har väl varit med om att se ”one size fits all”- tänk dig ett klädesplagg utformat efter jordens befolknings genomsnittliga kropslängd, armlängd, benlängd, bröstmått, midjemått och stussmått…Ytterst få kan bära det plagget så det passar bra- kanske ingen!? förmodligen är armarna lite för långa för någon, grenen skär upp mellan skinkorna på någon osv… ’
  Ingen är ju genomsnittligt ”perfekt”! Så varför ska vi hela tiden kämpa för att skapa en mall som passar illa på majoriteten?

  Nu kanske jag svamlade lite för mycket? Hoppas ändå att du kanske förstår mig lite ändå 😉

 2. Skulle det finnas respekt så vore problemen inte så stora skriver du och det är så otroligt sant.
  Tack för dina tankar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.