Porträttmålare

Just nu håller jag på med två barn i blyerts. När jag gör porträtt i ett så pass enkelt media så lägger jag med fördel gärna till något extra levande drag i bilden. När det är barn kan man som i nuvarande fall låta barnen vara i rörelse och lek medan man fotograferar.
Jag var ensam med dessa två barn när jag fotograferade dom, vi hade livliga diskussioner och jag blev snabbt deras tillfälliga fotograferande lekkamrat. Jag fick se deras karaktärer och fick fram personliga och härliga drag som jag tycker var beskrivande och levande.
Får se om jag tillåts visa upp porträtten här så småningom.
När det handlar om vuxenporträtt får man naturligtvis agera lite annorlunda. Då kan en ide  istället vara att lägga in effekter och arbeta med bakgrunden lite mer.
Det finns mycket man kan göra så länge fantasin tillåter det.

hå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.