Allt blir inte som man vill

Utan en f.d. it-tekniker i huset så hade jag varit datorlös nu. Den var stendöd för fem minuter sedan, men vips så fixar han det och jag är nöjd. Funderar på hur alla som inte har en utbildad tekniker tillgänglig gör då liknande problem alltför ofta uppstår i dessa aparater.

Jag har fullständigt kört fast, inte i datorn nu men målandet. Det hör inte till vanligheterna och när jag gör det blir jag mer än frustrerad. Men av erfarenhet vet jag att något nytt och positivt ofta växer fram när tröskeln är hög att ta sig över. Det får vara min tröst just nu. Nackdelen är att allt annat runtomkring också blir jobbigare. Det blir lätt en helhetskänsla.

Så nu kan jag kan lika gärna fortsätta när jag ändå håller på. Matlagning är så tråkigt! Ändå likväl ett dagligt måste. Möjligtvis kan det vara roligt när man får laga mat till speciella tillfällen men inte varje dag!
Vad jag däremot kan tycka är lite inspirerande med denna dagliga åkomma är näringstänkandet. Jag älskar allt som har med nyttigt att göra. Broccoli en daglig favorit med mer c-vitamin per 100 gr. än motsvarande gr. för en apelsin sen har den väldigt mycket annat nyttigt också förstås, kungen bland grönsaker.
Fänkål är också en riktig superman till maten. Den hjälper till med matsmältningen och har blivit ett måste för mig då allt tydligen måste ske runt middagstid vilket medför stress. Den är verkligen att rekommendera om man har känslig mage. Stekt i strimlor med olja, lite örtsalt och citronpeppar. Super gott!
Mina barn kommer säkert revoltera och rata allt nyttigt när dom blir vuxna, men då har de åtminstone fått en bra start, ha.
Det finns mycket att återkomma till när det gäller mat, denna nödvändiga dagligt återkommande syssla vars enda roliga egenskap är näringsinnehåll som jag fanatiskt tar reda på allt jag kan om.
Nu är föresten snart odlingssäsongen här. Jag brukar vänta till mars med mina paprikor och tomater som senare kommer ta upp hela stora trädgården med sin prakt.

broccoli

Elisia har sovit hos en kompis som visst bodde i Jönköping!! Det visste hon inte själv då hon for, men hon lyckades komma dit och även hem välbehållen och glad. Något överaskad över att det var ända dit hon skulle. Annars brukar hon vanligtvis veta var hon ska sova som tur är.

Samuel fick överta Abrahams säng igår vilket ju var stort för honom. Men alla Abrahams superfina klistermärken som han klistrat dit med åren och som jag inte ville skulle synas och därför vände den sidan in mot väggen, var han förtvivlad över att inte få ha som prydnad. Men nu kommer han alltid ha sängen sned för att kunna krypa bakom och beundra alla actionfigurer.

samuel

2 svar till “Allt blir inte som man vill”

  1. Det är väl en klen tröst men du lagar faktiskt den godaste maten! Mina kollegor sneglar alltid avundsjukt på lådan dagen efter. I helgen blir det Tobbe special! Vilken av de två rätter jag kan vill du ha först?
    Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.