”Egentid”

Det pratas ibland om vår vuxna ”egentid” som något som värderas högt.
Men ibland känner jag in barnens situation och undrar då vilka som kan behöva egentid.
Kom på mig själv när jag var på, så fort de kom hem från skolan. Skynda dig, du ska till musikskolan, du hinner inte äta. När jag hämtar honom därifrån förbereder jag honom på att han måste sätta sig med läxor på en gång, – du vet att du har flera stycken.
När kvällen kommer och han äntligen är klar är jag nära att säga, du skulle städa ditt rum också har vi ju sagt, men jag satte orden i halsen och där fick dom stanna.
Så här blir det ofta och säkert känner många igen det.

Just precis i detta nu upptäcker jag att det i en låda under den dator som jag sitter vid har någon liten haft ett sopinkasst för mat, bl.a.. broccoli som denne inte velat ha. Vad jag har letat efter orsaken till vad som har luktat i detta rum och nu äntligen hittat det. Vad glad jag blir (eller inte) trots att jag nästan inte kan vara kvar i rummet pga.  stanken. Nog om det!

Tror jag vet vem!!!

fika

 

Något som vi däremot tycker är riktigt roligt är att Elisia har ett litet arbete som hon valt att utföra varje söndag, vilodag till trots. Hon städar trapporna i sin moster och morbrors fastigheter. Jag passar då på att ta en paus från mitt, och följer frivilligt med som sällskap och lite hjälp åt henne. Att ensam få umgås en stund med min kloka och goa tjej  är en stor förmån. Hon är femton, snart vuxen och rätt vad det är finns hon inte hemma längre.
Nu dessvärre är hon sjuk i dag, så Abraham får hoppa in som vikarie för henne. Han har visserligen stukat sin fot, så jag valde den jag tyckte såg friskast ut att göra arbetet 😉

spela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.