Vad gör man på Midsommarafton?

Det bästa tillståndet när man befinner sig i sin ateljé bland allt pågående, halvfärdigt arbete (för tillfället tre generationer porträtt) är då man kommer in i ett slags flow. Då kan man helt koppla bort allt stök runtomkring och ha fullständig fokus på det man håller på med, tiden bara försvinner och man kan ibland till och med glömma bort dom mest basala behoven.
Det usla midsommarvädret skulle kunna vara det perfekta tillfället (som jag nästan väntat på, för att få lite arbetsro) men då blir mina barn sjuka förstås.
Värst för dom stackarna naturligtvis, men det blir mycket passupp tyvärr och ingen tid för att måla, absolut inget ”flow”. Men det är klart att jag inte skulle ha jobbat på midsommarafton ändå, så tråkig får man inte vara, men nu blev det istället ingenting!!! Man kan ju alltid städa, på midsommarafton förstås.
Nu kan ingen styra över vare sig vädret eller sjukdom, så det är ju också nästan alltid  det som brukar vara orsaken för alla när något inplanerat plötsligt måste ställas in.
Elisia skulle på en körresa över midsommarhelgen till Klintagården på Öland, men samma dag de skulle iväg blev hon sjuk. Hon och hennes pojkvän blev otroligt besvikna när resan blev inställd som dom sett fram så emot.
Abraham däremot har tagit till vara på tillfället och har nu lärt sig det grekiska alfabetet!! Ja alla har vi våra olika sätt att tackla tråkiga situationer på 😉
Själv har jag lite för lätt att tappa modet såna här dagar som man inte rår på, men vi hoppas på nytt mod med nya krafter. Det är ju ändå sommar, eller!

fin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.