Ger inte upp

Att få utöva kultur och delta i kulturella sammanhang kommer aldrig någonsin upphöra, vad som än händer. Ju större kris desto mer och starkare kulturella uttryck, trodde jag! så kommer en pandemi! Dör man inte av den så dör själen av ett fattigt kulturliv. På allvar börjar jag få ångest av denna situation. 

Igår var delar av familjen på moderna museet i Stockholm, tack och lov! Det hade inte alls känts så bra om vi hade vetat det vi fick veta idag, att den allmänna rekommendationen nu igen är att inte besöka museer och köpgallerier om det inte är nödvändigt. Jag kan inte tänka mig en säkrare plats än just konsthallen vi var på, dom är otroligt noggranna och har verkligen tänkt till för att säkra mot smitta, mer än någon annan plats jag besökt under den här tiden. Däremot köpgalleriet vi besökte direkt efteråt kunde vi ha hoppat över! Jämför inte ett varuhus med en konsthall. Det kändes supertryggt på moderna jämför med det motsatta, ett visst stort köpcentrum i Stockholm. Kan dom driva sin verksamhet med den säkerhet dom har just nu så är det ju mindre risk än att gå en promenad ute. Vi behöver verkligen konst och musik, så jag önskar av hela mitt hjärta att man kan organisera och tänka till både en två och tre gånger innan man tar till för drastiska åtgärder. Jag känner själv att förändringen är stor, ändå jobbar jag med enskilda beställare. Det finns inte någon logik till det som sker, det är verkligen så ologiskt. Varför ska detta slå så hårt mot kulturlivet. 

JAG BLIR GALEN!!!!

Räkna med att jag kommer göra massor reklam för mina målningar, för jag kan inte ge upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.