Så går det till

När någon tar kontakt med mig och ber om att få bli porträtterad så lägger jag upp arbetet i olika steg. 

Först bestämmer vi tid och plats, antingen att personen kommer till mig eller att jag åker till den. Oavsett var den jag ska porträttera bor så åker jag för att själv fotografera. Det kan ofta bli långa resor, men det är viktigt för mig att få träffa, lära känna och själv ta dom bilder som sedan ska fungera som förlaga till kommande målning. Det påverkar resultatet att först få träffa personen och få ett levande möte och inte bara ett fotografi att följa. (Detta är dock inte alltid möjligt, om personen som ska porträtteras inte finns i livet exempelvis.) Vi diskuterar storlek på målning och den teknik man vill ha porträttet i.

Efter detta går jag igenom bilderna noggrant i lugn och ro, väljer ut vilka som fungerar bäst. Jag mailar över utvalda bilder till beställaren som får vara med och välja bland dom bästa fotografierna. Sedan påbörjar jag målararbetet, som tar olika lång tid beroende på hur många målningar jag har på gång.

Många spännande möten med människor har jag haft och jag älskar det😀

Porträtt i blyerts

Porträtt i olja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.