Bilduppgift: bildanalys-parafras

Rondellhund är en form av gatukonst som uppstod i Sverige under 2006
Rondellhunden blev till efter att konstverket Cirkulation II av Stina Opitz vandaliserats. Det ursprungliga konstverket utgjordes av en sjuttio centimeter hög hund i vit lättbetong, och en nio meter hög rockring, stor som rondellen i omkrets. Konstverket är placerat i Nygårdsrondellen i Linköping. Men hundens huvud blev massakrerat, varpå det beslöts att konstnären fick i uppdrag att göra ett nytt exemplar, denna gång i metall.

Efter denna vandalisering började anonyma personer runtom i Sverige placera ut handgjorda hundar gjorda i enkla material i rondeller. Rondellhunden kom att utvecklas till en mindre folkrörelse som skulle symbolisera, ett tryggare samhälle där vi hjälps åt istället för att förstöra för varandra.

Ni är bäst🧡

Detta är min målar-Alfred som älskar röd oljefärg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.