Ska alla få lika

Nu satte jag just julgröten i halsen. Tv fyras psykolog sitter och säger att, om ditt barn reagerar på att andra får mycket dyrare och finare julklappar än vad det får så kan man förklara för den lilla att vissa har mera pengar och kan köpa fina och dyra saker. Är man i en situation där man vill ge något fint och dyrt till sitt eget barn i en familj där det finns fler barn och alla inte har det lika ställt så kan man ju gå undan lite och göra det i smyg. WHAT!!!! Hörde jag rätt?

Vi har fyra extra individer med oss i familjen denna jul och för mig är det självklart att alla får lika mycket. Mina egna barn får stå tillbaka lite för att kompensera för dom nya eftersom det blev fler att köpa till. Och då är dom ändå vuxna med fullgod ekonomi. För mig var det trots det en självklarhet att inte göra skillnad. 

Vi har haft barn på besök med sämre förutsättningar någon jul, då såg man ju till att det blev lika för alla, helt självklart ett vuxen ansvar där!

Direkt efter i programmet kom UNICEF för att berätta om hur man kan ge gåvor till utsatta barn i världen. Vad säger psykologen om det tro? Kanske ska man krasst förklara att dom måste acceptera att vissa har och andra inte! Härligt jobbat psykologen👎

Nu önskar jag min familj och denna lilla rockstjärna alla där ute oavsett var man befinner sig och i vilken situation man är i en så GOD JUL som det är möjligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.