Hur julhandlar du?

Jag må ha den stökigaste ateljén i stan. När det blir så där julstädat och fint i hela huset (vilket det aldrig lär bli) så ser det ut precis som vanligt i detta möjligheternas rum. Jag kanske ska städa här också.

Internethandel måste vara lösningen för julstressade människor. Jag konstaterade det när jag lämnade Linköping idag. Ett besök tar ju flera timmar i fysisk butik. Dessutom får man ofta med sig mer hem än vad man tänkt sig. Det är svårt att jämföra priser om man inte har lust att lägga massor tid åt att springa runt i olika affärer. Jag letade en speciell sak hela förmiddagen utan resultat. När jag kom hem beställde jag på nätet det jag ville ha på en minut efter en prisjämförelse. Inte undra på att internethandel ökar. Det kan inte hjälpas men jag väljer detta sätt att handla på, nästan uteslutande. Med undantag för konstmaterial, det blir aldrig samma sak.

Hur tänker andra där? Har vi en skyldighet att stödja butikerna, även om man inte gillar att handla?

Om affärer lägger ner får man göra något annat av miljön där dom funnits. Grönområden, parker eller kreativa mötesplatser kanske. Vad händer om stadskärnan försvinner, katastrof eller?

Lite funderingar så här på kvällskvisten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.