Testa allt

Konstnären Max Book hade vernissage för någon vecka sedan på Passagen i Linköping. Jag var där och samlade lite inspiration. Han gör ofta stora och tunga målningar vilket jag älskar. Han är autodidakt och har varit professor vid kungliga konsthögskolan i Stockholm. Med andra ord är han en ganska helgjuten konstnär som vet vad han gör.
Han nämnde något viktigt.
Vi får inte låsa fast oss själva i tekniken utan vara fria i vårat uttryck hur vi förmedlar oss genom måleri. Absolut rätt tänkte jag och började genast granska målningarna från sidan för att se hur dom var uppbyggda tekniskt…!

Jag tror att nyckeln till utveckling är,
Frimodighet: tro på att du kan, våga vara järv och fega inte ur.
Gränslöshet: testa allt, misslyckas, experimentera gör fel men fortsätt.
Hängivelse: sluta innan du blir uttråkad och återvänd med glädje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.