Målarmedier eller inte och Elisias nya..

Väntar otåligt på nya glasögon som ska vara anpassade efter min ateljés storlek. Skärplängden är på tre meter. Längre än så kommer jag alltså inte se, men det får väl räcka! Färgen torkar snabbare än vad jag hinner måla nu i värmen. Det är nog den svåraste utmaningen. Det finns målarmedier för det, men förlängningen av torrtiden är minimal. Det finns så många hjälpmedel att välja på men ofta krånglar det bara till processen mer än vad det gör nytta, då det ofta blir på bekostnad av något annat. 

Jag var hos en erkänd porträttmålare en gång. När jag efter lite granskning av en målning konstaterade att han inte alls målade efter klassisk traditionell målarteknik som han gick ut med och pratade så varmt om, frågade jag varför han sprayat bakgrunden på oljeporträttet? Han svarade generat att han tyckte det var för jobbigt att måla bakgrund med pensel! Var och en bestämmer naturligtvis vilket tillvägagångssätt man använder. Men då kanske man inte ska göra sig känd som en konstnär i gammal klassisk målarkonst! Det är klart att det krävs ganska mycket tålamod att måla porträtt.

Men har man tappat så mycket intresse över det man gör ska man nog sluta.

Lite svårt att säga något om kommande bilder mer än att; jag tror Elisia är rätt så nöjd över sina prylar som kom i fredags.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.