Att köpa konstnärsmaterial

Jag har inte haft penslar på ett tag, utan har fått måla med palettkniv. Så tanken i dag var att köpa upp hela Westers lager. Det var inte så svårt, det fanns nämligen en pensel kvar! Han sökte i alla vrår och fick bryta ett komplett penselsett, så fick jag två! (Det var en särskild storlek jag var ute efter)
Ca. två timmars bilkörning och en kvarts ärende i butik.
Nu är det näthandel kvar att välja på framöver då även denna butik tvingas lägga ner.
Känns lite trist då frakten kan kosta mer än att åka dom sju milen till en butik där man kan känna på och med säkerhet veta vad man köper, dessutom träffa trevlig och kunnig personal.

Jag gillar näthandel för det mesta, men att beställa målarduk och penslar är svårt eftersom jag gärna vill granska det jag köper.
Jag beställde två nya studioblixtar nu i kväll. Dom gamla har fått gå i pension efter många års slit. Dom blir nog intryckta i förrådet som allt annat, slänga är inte min grej!

Det här är mina favoritpenslar. Stark borst som klarar lite tuffare behandling.
Så favoritpaletten förstås, mjölk.. eller i detta fallet, en juiceförpackning. Helt perfekt, släpper inte genom färg, är stadig i handen och framförallt… återvinnig-miljötänk!

Ett svar till “Att köpa konstnärsmaterial”

  1. Det är jättetråkigt när butiker stänger, här där jag bor stängde den sista för tio år sedan men har faktiskt hittat två leverantörer som jacg tycker väldigt bra om!
    http://www.zinkvit.se har fantastisk kundtjänst och är extremt ”service minded” Ibland beställer jag bara några små penslar av dem vilket då skickas i brev för 12kr i porto och någon gång om året gör jag en storbeställning, tycker ändå frakten är rimlig mot att (för mig) åka in till stockholm vilket tar minst fyra timmar tur och retur…
    Hökensås beställer jag uppspända dukar ifrån, tycker om deras linneduk och jag slipper omaket med att spänna själv, De finns på nätet men jag beställer alltid via telefon!
    Inte för att jag arbetar professionellt på heltid som du gör men de jag nämner är proffesionella, vilket är viktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.