Avgångsporträtt / en maträtt som inte alltid går hem

Jag håller på med ett avgånsporträtt för tillfället.
Det är ett klassiskt oljeporträtt i formatet. 70*90 cm. Jag närmar mig slutet men har viktiga detaljer kvar, samt det jag kallar för dolda drag, dvs. anletsdrag som inte går att peka på specifikt men som finns där och är fullständigt unik hos varje vuxen människa -som präglats av livet-. Det är den mest spännande processen under målararbetet tycker jag, att hitta en persons alldeles unika prägel. Jag skulle nog vilja säga att det är detta som är den största konsten i porträttmåleriet, som gör det till ett konstverk.

mala-i-olja

 

Senare under eftermiddagen bjuds det på surströmming här hemma. En mycket kontroversiell maträtt, eller hur! Får se vad de besökande kommer med för årgång på burkarna och om vi lever i morgon. I min egen familj är vi inte helt överens om smaken eller rättare sagt är jag helt ensam att uppskatta det.

Dom står för den dagliga underhållningen… ofta samtidigt men med olika låtar!!!

elisia
abraham

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.