Aktiva barn

Jag tror inte att barn är födda till att sitta stilla.
Man vet ju att inte ens den mest vältränade orkar följa ett spädbarns rörelsemönster och det är ju knappast utan mening som dom är skapta med en sån enorm energi.
Men visst är det svårt när barnen själva väljer datorn eller tv:n framför annat.
När fotbollsträningen kör igång har dom två intensiva pass i vecka, toppenbra! Jag älskar verkligen det. Men när det är sommar och dom flesta idrottsaktiviteter har uppehåll så gäller det att inte släppa träningen.

kick

Jag ”kämpar” med att några timmar varje dag få Samuel och helst också Abraham med ut och träna sig svettiga. För det mesta tycker Samuel att det är roligt, han cyklar och kickbikar vid vår fina skatepark i stan som är riktigt cool, framförallt när dom stora killarna kommer dit och kör sin musik i högtalaren.
Efter skateparken brukar vi ibland avsluta vår rutt med ett basketpass tillsammans med Abraham på basketplan vid hans skola.

basket

Jag vet inte vem som mår sämst om det inte blir någon fysisk aktivitet en dag, dom eller jag.
I längden tror jag att det betyder så mycket för deras välmående även om jag själv får lägga några timmar (en bristvara) på detta. Om det är min tid som får dom att må bra så är det värt allt förstås.
Jag såg tyvärr bara ett avsnitt av tv programmet ”gympaläraren”, men det jag såg var riktigt bra och det får gärna gå i repris.
Barn och unga måste röra på sig, om man är något ”tänkande” så begriper man att det annars kan få flera tråkiga och långsiktiga konsekvenser.
Ingen av mina barn ligger i riskzonen för att bli överviktiga men det finns så mycket annat som påverkas.

paus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.