Hur många vill äta mat i dag?

Är det något som jag tycker är riktigt tråkigt så är det att laga mat.
Det är såå tjatigt!
Roligare skulle det kanske vara om det gick att variera mer och om då alla också åt.
Vilket i-landsproblem kan man tycka, men inte enbart!
Det gör så in i märgen ont att slänga mat just med tanke på hur många vi skulle kunna försörja med bara våra matrester som kastas, skrämmande!
Då kan man ju spara rester till dagen därpå, fast då räcker det förstås inte till en hel familj och man måste komplettera med ytterligare mat, och så blir det säkerligen rester av resterna, men då kan man ju spara tills man har så mycket rester att man kan göra en pyttipanna! Det är ju bara det att då smakar inte den matresten från förra veckan bra längre och måste slängas, och så kan man hålla på.
Att laga mat som räcker exakt till fem eller sex personer är omöjligt då man aldrig riktigt vet om det blir tre, fyra, fem eller sex som ska äta när det blir dags och för den delen som tycker om eller ratar den mat man gjort.
Vi slänger mat för flera tusen kr. per familj varje år. Jag skulle så gärna vilja bidra till minskning av matsvinnet om jag bara visste hur?
Ica gav oss en så fantastisk gåva som jag tog med mig hem i dag, den räcker kanske till en eller två! Tack Ica, i dag ska jag äta middag iallafall. Vi får se om Tobbe hämtar ut sitt paket pasta i morgon, så kan han få en middag då.

Det är visst bara ett paket pasta per hushåll upplyste min man, ok då blir det bara mat till mig 🙂

(Förmodligen är det mer än det ser ut, till ICAs försvar, men räcker definitivt inte till min familj.)image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.