Porträtt är historia

Det ringde en försäljare till mig, eller han utgav sig för att vara intresserad av porträtt vilket fick mig att inte lägga på luren… mycket smart förstås!
Efter flera om och men fick jag veta att han ringde från en tidning som han ville att jag skulle annonsera i.
Då jag förstod att det var en dagsslända som man slänger ifrån sig efter en stund och aldrig mer tittar i så avslog jag hans erbjudande vänligt men bestämt. Då mannen vägrade ge sig och jag med så bad jag om en kompromiss. Han fick maila mig så lovade jag att fundera och svara inom kort, något som han såg som ett exklusivt undantag…..!!! Därmed blev jag av med ”vägra ge sig”.
Strax därpå fick jag veta att inrednings, konst och antikvitetsmagasin som Gods och gårdar, Gård och torp alltså magasin som skulle vara betydligt mer lämpligt att annonsera oljeporträtt i och under en längre tid dessutom, hade samma pris på annons som det ”vägra ge sig” så förmånligt erbjöd mig!
Jag köper då och då dessa fina magasin ” äkta papperstidningar”, där visas alltid gamla porträtt i olja och vackra inspirerande miljöer.
För närvarande målar jag ett porträtt som ska till ett slott.
Det är väldigt roligt att få tillföra ännu en målning till en så exklusiv miljö som redan består av många antika porträtt. Ett historiskt uppdrag (som oljeporträtt alltid är förstås oavsett miljö.)
Naturligtvis behöver man inte bo i en herrgård eller ett slott för att bli avporträtterad men miljön är klassisk för porträtt och så inspirerande.magasin

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.