Även det lilla kan roa!

Somliga är ibland väldigt lättroade. Abraham hittade en liten ”pip” i lillebror Samuels rum, som han efter en lång stunds utforskande fick ljud i, anskrämligt jätte fint Abraham. I den kunde man visst spela allt från symfonier till ”Kalle Johansson” ända in i duschen. Ett nytt instrument att ta med till musikskolan kanske.

Jättecoolt att rocka med tyckte även Samuel, då den dock blev sönderbiten!

samuelDetta är väl mer spännande tycker kanske jag. En tradition som jag är rädd dör bort med den äldre generationen, att göra äppelmos i vagga. Vagga? undrade Samuel, nästan som Gud som haver…?? Tror han syftade på vaggvisa!
Barnens Mormor eller Marmor som vi också kallar henne då kusinen, min brors barn ofta är här och det då blir konstigt att hon är mormor till den ena och farmor till den andra, därav ”Marmor” hon gör i alla fall äppelmos varje höst och fyller frysen med, ett arbete jag snart borde ta över kanske om vi ska hålla kvar vid traditionen och få god äppelmos.

vaggaJag köpte färska superfina majskolvar som blev en succé, både att skala och äta. Har nog aldrig sett någon äta så frenetiskt och så noggrant förr, jag fick hejda honom för att han inte skulle äta upp stammen. En som skulle kunna leva på frukt och grönsaker, denne man.
kolv grönsak

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.