Skapa egen lycka

Mycket ingår i lycka, det är när många saker känns bra samtidigt, sa ett barn i en intervju.
Vad man kan bidra med själv för att vara lycklig, är att lära sig njuta av små detaljer i vardagen, men som det kloka barnet sa så kan det behövas många saker för att känna lycka, liksom en upprepning.
Kan man sänka ribban och tex njuta av tio minuters kafferast,
kan man samla ytterligare några poäng så kanske i bästa fall, kaffe ute i solen.
Fokusera inte på något annat än det positiva i stunden, lyft blicken dra ett djupt andetag och tillåt dig att njuta. Jag har träffat mäniskor som tycks skämmas över dom stunderna, varför? Att njuta och glädjas är inte att vara lat, en lycklig människa sprider glädje!
Vi har numera fem olika fikaplatser utomhus att välja och njuta på!!! Skratta vissla och sjung så ofta det går. Se dom små detaljerna och lär dig skapa din egna lycka.
Jag tycker det är ett stort steg i utvecklingen när barnen på egen hand upptäcker och söker upp platser dom uttryckligen uppskattar är vackra och njutbara utan vår hjälp, när dom har lärt sig känna lyckan utav att ta tillvara på möjligheten och medvetet öppnar sitt sinne och ser det vackra utan att vi längre pekar vilket håll dom ska titta åt.

Elisias semesterresa… – Du skulle bara veta vad vackert det är här.
Elisias foto.
vik

Att det motsatta fungerar likadant behöver man väl knappast påminna sig om, och då möjligen ännu mer effektivt dess värre. Att fylla på med negativa tankar och leverne. Men det finns inte mycket värde i det.

Jag har alltid haft kvälls/morgonångest och periodvis även dagtid. Ångest är en svårhanterlig och vanlig folksjukdom. Har försökt hitta en självbehandling som fungerar utan biverkningar och som inte tar bort styrkan i ett friskt känsloliv, för trots det mörka med ångest så kan man vara tvungen att lära sig leva med den och t.o.m. utvinna något viktigt ur den. Men ångest och lycka är inte varandras motsatser.

livet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.