Smultronstället

Sommaren ger oss lite bonus, och det får vi suga åt oss av.
Barnen övertalade mig att åka en vända till Borghamn och Vättern igår, den andra gången denna vecka. Jag är inte så svårövertalad i den meningen.
Borghamn har under många år varit allas vår sommaridyll. Mina föräldrar hade två stugor som senare blev deras åretrunt boende. ”Grantorp” vad vi känner saknad då vi besöker trakten och den lätta friska Vätternluften, där du ligger beläget i lummig grönska.
Den enda nackdelen är att fästingarna också trivs där och förr gett oss borelia i familjen. Samuel fick för ett par år sedan tillfällig ansiktsförlamning  pga. en fästing som bar på borelia. Han kom snabbt under behandling och blev återställd, men man ska vara observant framförallt om man rör sig vid vättern och Omberg.

Underbart bad vid ”morfars badplats”,namnet kommer av att min kreativa pappa ordnade en badvänlig plats med fina stenblock, som nu har blivit en mer allmän badplats och som vi besöker några gånger om året.

samuel

vättern
Grillning är förstås självklart när man åkt långt för att bada.
Samuel agerar här som Harry potter och kunde omöjligt avstå pinnar i elden.

DSC_0024Inte helt fel tänkt att ha hjälm på sig på denna badplats!

FullSizeRenderFulländad romantik!!
sommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.