Barnens värld

Äntligen har stormen lagt sig!
Härom natten väcktes vi plötsligt och studsade upp både Torbjörn och jag då vi trodde att vårt eller kanske grannens hus höll på att lyfta. Växthuset hade nämligen gjort det dagen innan. Men allt stod lyckligtvis kvar. Vi hade däremot samma tanke där mitt i natten, att det här är klimatförändring!
Det går inte att blunda för det.
Abraham och jag hade viktiga diskussioner för ett litet tag sedan då han skulle ha prov om klimatet. Det är väl bland det allra viktigaste just nu, att de unga blir informerade och engagerade i ämnet.
Något vi kom fram till han och jag var att miljötänkandet inte får bli en klassfråga, dvs. de som inte har råd att leva miljövänligt och köpa ekologiskt tappar också intresset för miljön då de känner att de inte kan bidra på ett sätt som är önskvärt. Har man inte råd så tappar man naturligtvis också all motivation att engagera sig. Alltså för att alla ska ha möjlighet att dra sitt strå till stacken, vilket är absolut nödvändigt, så måste det ekonomiska hindret bort. Våra barn ska tidigt också lära sig att förstå vilken viktig uppgift även dom har. Naturligtvis är det en större världsfråga men även vi bor faktiskt i världen och måste göra allt vi kan för att rädda den, en klyscha!!! Nej ett brutalt alvarligt ämne om vi älskar livet, oss själva men framförallt våra barn.
Jag vill att lilla Samuel ska få ett härligt och friskt liv även som gammal.

b

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.