Bjud på ett leende

Ge någon du möter ditt leende i dag.
För många är ett äkta vänligt leende en bristvara.
Inte lätt för den som själv mår dåligt kan man tycka, men du vinner ingenting alls på att visa alla du möter hur dåligt du mår. Dessutom behöver skrattmusklerna tränas och påverkar bevisligen det egna måendet. Kropp och själ i samspel.
För tillfället målar jag ett somrigt porträtt av två bedårande barn som helt naturligt har sitt leende och jag kommer på mig själv att sitta och le tillbaka. Visst påverkar det. Bjud på ett leende.

s och l

Jag målar och målar och målar från morgon till kväll. I alla tänkbara kulörer och färgsammansättningar. Putsfärg, falufärg, täcklasyr, täckfärg, lackfärg, oljefärg, plåtfärg och naturligtvis konstnärsfärg. Blandar på bästa och säkraste sätt till alla färgkulörer själv 😉 både till hus och tavlor. Färgerna formligen snurrar i huvudet.
Snickarna som för närvarande är hos oss är ganska roade av detta och frågade i går om jag alltid går målarklädd, Ja! det är väl ganska självklart för en som sover med penslarna under kudden beredd på utryckning.
Mycket i hemmet blir dock lite lidande och jag har för tillfället ingen koll på omgivande aktiviteter. Tur att barnen har sommarlov fortfarande.
Det som stressar mest är att porträtt måste bli färdiga inom en något för kort period och det känns aldrig bra när man är orolig för att tiden riskerar att inte riktigt räcka till. Men det är absolut inget som tillåts gå ut över arbetet med dom. Skulle jag tumma på ambitionerna när det gäller porträttmåleriet så kan jag lägga av direkt.
Det är trots allt otroligt stimulerande och roligt med detta målande.

I skogen bakom vårat hus kommer det cirkusar på besök ibland. I går natt vaknade jag av trumpetande elefanter 🙂
Jag for runt i stan med barnen för att få se elefanterna som skulle visas upp offentligt, men hittade dom istället bakom huset när vi kom hem.

elefant1


 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.