Skapande av olika slag

Det är snart dags att byta pensel till modell större då det ska till ett skönhetslyft på vårt stora hus. En helt ny fasad av klassisk stil. Trä, något som jag tror mycket på.
När det handlar om färg, form och design tenderar jag att bli helt uppslukad. Jag måste lugna mig lite då min man också har rätt till åsikter om utförandet 😉 ( men vi brukar kunna enas) Som vanligt när projekt gällande vårt hus blir aktuellt, börjar jag studera designtidningar.
Vi har som sagt ett stort hus med många möjligheter att skapa, utveckla och att inspireras av. När man då bläddrar i tidningar som gods och gårdar, gård och torp osv. möts man i vart och vartannat uppslag av så många fina, gamla men även moderna porträttmålningar.
Tjusiga, välgenomtänkta inredningar, högt till tak och så naturligtvis ett pampigt porträtt på den kalkputsade väggen. Det är vackert och så inspirerande.
Nu bor vi inte på en herrgård eller slott, men ett gammalt hus och känslan av en historia som man är med och formar, fascinerande.

oljan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.