Livskraft i min atelje

Solen överöser min ateljé, både för och nackdelar med det, mest fördelar förstås.
Jag jobbar med ett syskonporträtt, fyra bröder som jag har porträtterat tidigare. Jättefina pojkar.
Ibland kan solen i min ateljé bli så intensiv att den förblindar, men jag vill inte för en sekund gnälla. Jag kan inte ens med att skärma av de tre fönstren med en tunn gardin, för jag älskar solen. De övervintrande paprikaplantorna gör det också. Fyra utvecklade paprikor och fler på väg, så härligt. Med tanke på att paprika, en av de nyttigaste grönsakerna (ovan jord) anses vara en av de mest utsatta för bekämpningsmedel,  så sätter jag extra mycke utav denna goda grönsak.
paprikaJag hittade en liten lagom flaska att vattna sådden med i ateljén, den var ju perfekt tyckte jag, ända tills jag efter en stund såg att något konstigt vitt hade lösts upp i den. Jag luktade och förstod till min förfäran att det hade varit en skvätt lösningsmedel kvar i flaskan. Jag som ville odla giftfria grönsaker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.