Ny tv-underhållning

Såg på SOS-barnbyar i går, ett program jag inte missar.
Har så ofta reagerat på all underhållnings och tävlings-tv. Det är något som inte själ min tid i alla fall.
Varför inte lägga sin energi på något viktigt, när världen runtomkring brinner. Många har en sån törst på utmaningar och utsätter sig frivilligt för livsfaror för att göra bra tv, samtidigt befinner sig andra under ofrivilliga livsfaror och dör som käglor.
Tänk om samma, alla dessa tuffa, starka energiska människor som vill ha utmaningar och vill synas, kunde ge sin kraft till något ändamål som vanmäktigt och desperat skriker efter en insatts.
Denna sprudlande glöd och detta mod dom uppvisar skulle kunna användas på oerhört mycket viktiga områden, man skulle kunna göra riktigt bra tvunderhållning (Det görs ju då och då bra och gripande underhållning om hjälpinsattser) om det så skulle handla om tävlingsprogram som är populärt, att baka in det i ett bidragande syfte och till något som verkligen gör nytta. Tänk att låta all tvunderhållning gå ut på att samtidigt vara en hjälpande hand, i olika stora som små ändamål. Vad mycket man då skulle kunna åstadkomma.
Så mycket tid, fantasi, energi och inte minst pengar som skulle göra stor nytta och vara till glädje om man bara hade hjärna och hjärtat som focuserat vill hjälpa.

Föresten, varför inte låta en viss liten procent av varje svensk inkomsttagares lön, varje år, gå till en välorganiserad hjälpinsatts för något utsatt land i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.