Måla som musik

Fredag, TGIF (Thank God It`s Friday) Visserligen skiljer sig inte fredagar så mycket mot resten av veckans dagar för min del, men det är en viss frdagskänsla  ändå.

Till något helt annat.
Som ung drömde jag om en musikstudio, något jag absolut skulle ha som vuxen. Det blev ingen musikstudio utan en målarstudio, men det hade jag inte drömt om. Jag ville gå en musiklinje men kom in på en konstskola, ok fick väl ge mig då. Fortfarande kan jag känna ett sting av hur gärna jag hade sysslat med musik. I stället får det vara en inspirationskälla för konst. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Känslan slår mig ofta, tänk om jag kunde måla lika bra som musik!  Konst och musik är besläktade, naturligtvis för att musiksjälar och konstsjälar är så nära varandra mentalt. Jag betraktar det ibland som en psykisk åkomma. En drift som är så stark och svår att undkomma. Att vara en konstnärssjäl är inte alltid så glamoröst och förmågan att uttrycka sig kan vara väldigt viktig.
Martin Schibbye sa i ett tvprogram, under tiden som han skrev på deras bok hade han inga mardrömmar, men när den var klar så kom drömmarna. ( Boken som han och Johan Persson har skrivit är så stark, väl värd att ta del av. Den pågår som radioföljetong där budskapet når ut till många och måste väcka reaktion.) Han har skrivandets förmåga vilket kanske räddar honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.