Sköra ungdomar

,

Den snabba kommunikation som våra ungdomar och barn har via facebook, sms kik och, ja jag kan inte dem alla. Det skapar inte bara stress, och för övriga familjen en ganska introvert ung person. Dom skickar iväg små korta mindre genomtänkta meddelanden på ett fåtal sekunder, och har dom otur så tar det en helt oanad skruv och inom loppet av någon minut är en stor krets av ungdomar involverad och där sitter den överrumplade ungen med alla komentarer och glåpord i knät, och så är kriget ett faktum.
Det är svårt att som förälder  hjälpa till att reda ut konflikten eftersom det oftast är en tyst kommunikation och med många inblandade. Dom är unga och hanterar inte sina känslor. Dom uttrycker sig snabbt och lätt genom tysta meddelanden som ofta är slarvigt skrivna och framförallt väldigt ogenomtänkta. Våra barn är dessutom överinformerade och alldeles för unga och oerfarna för att ta in och hantera alla tuffa intryck. Jag känner till ungdomar som redan i tjugoårs ålder, utan yrkesrelaterad stress blivit sjukskrivna för utbrändhet.

blogg kasta

 

Vi måste vara aktiva hela tiden och faktiskt snoka lite i våra barns liv. Det är nog så svårt att få insyn i vad dom gör och det är mycket vi aldrig får veta och som vi visserligen inte heller behöver veta, men får vi en känsla av att något inte står rätt till i deras hemliga värld måste vi agera, helst lika snabbt som dom med sina medier. (inte helt enkelt då vi själva bör vara genomtänkta i vårat agerande)

Vi vill skydda våra barn och tillåter därmed inte umgängen där vi ser att det drar i fel riktning.
Jag har jobbat och varit tillsammans med barn och ungdomar ända sedan jag själv var en sådan. Unga är ofta ett viktigt symboliskt inslag i mina egna målningar. Så det är svårt att se på när unga drar åt fel håll och mitt hjärta gråter över den hjälplöshet jag känner inför dem. Samtidigt kan vi inte låta våra egna barn vara den trogna och fasta, hjälpande kompisen när en ung kommit på glid, den risken kan vi inte ta. Tyvärr måste ett sådant umgänge brytas och en vuxen ansvarig ta över.
Ett barn kan inte användas som livboj för ett annat, när dom fortfarande bara är en simring.

GOTT NYTT ÅR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.