Konstutflykt

När barnen är lite krassliga tvingas jag att varva ner och det passar inte mig alls. Grabben beslagtog min ipad så nu står jag utan ett viktigt arbetsverktyg dessutom. Vad göra. Jag är van att lägga upp mitt arbete själv och vara min egen chef.
Ett speciellt minne från barndomen dyker upp. En av mina ”nära jorden upplevelser”. Hade som barn väldigt svårt att anpassa mig till skolans bestämda och fyrkantiga strukturer.
Vid något tillfälle fick jag kontakt med en gammal intressant konstnär som bodde på ett äldreboende intill min skola. Jag smet upp till honom när det blev rast och kom tillbaka alldeles försent, varpå jag fick en gedigen utskällning av min lärare förstås. (Hade hon skrapat lite på sin korrekta yta hade hon kanske sett vikten av ett barns uppror.) Tur i oturen så  fanns det ett konstgalleri också nära skolan, det fick bli min tillflykt. Jag minns att aldrig någonsin någon kompis ville med på mina utflykter från skolan, fattade inte andra 11 åringar hur intressant detta var.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.