Härom dagen bakade jag matbröd (vilket jag alltid gör eftersom köpebröd är så dyrt och hemmabakat känns så bra) brödet skulle bli toppennyttigt och toppengott denna gång var det tänkt.
Började med att koka ihop en gröt av rågmjöl, rågkorn, grovt havregryn pumpakärnor och lite annat nyttigt. Jag ställde sedan kastrullen att svalna i diskhornet och fixade där efter med lite annat. Gick efter en stund tillbaka för att fortsätta baket. Med lite diskmedel tvättade jag händerna först… över diskhornet!!!
Alltså fick jag börja om.
Kokade ihop ingredienserna igen lite snabbare och med lite mer stress och irritation denna gång, vilket resulterade i att den färdiga degen råkade bli skållhet av någon anledning!
Den erfarne vet att en deg inte jäser om den blir alltför varm och därmed förstörd.
Nu tänkte jag baka om igen, inte blir det speciellt ekonomiskt direkt att baka själv alltid.
På en semesterresa köpte Samuel och jag nybakat varje morgon från grannbageriet, urmysigt!
Solen saknas, så igår ställde jag en halogenlampa i fönstret riktad mot studsmattan som står utanför, för att lura ut Samuel med att solen faktiskt lyser just där men ingen annanstans. Jag hade nog med min starka önskan gått på den. Men det gjorde inte han.
Det kanske är en lösning annars om det blir för outhärdligt mörkt och kallt.
Man kan anta att elräkningen kommer bli rätt hög i vårt hushåll.
Nu inväntar vi det mörkaste lovet på året samt en allhelgonahelg.
Preparera med vitamin D mycket citrusfrukt och nyttig mat (dvs spagetti för vår del)
Eftersom vädret inte är så fotoinspirerande så väljer jag några tidigare favoritfoton.
Hjälp nu gräver Samuel i degen som står och jäser, ska det misslyckas denna gång också!!! hur han kan tycka så mycket om grov matbrödsdeg, fattar inte.